Esthetisch hoogwaardige verkeersbrug

VERKEERSBRUG KORTLANDSEBRUG ALBLASSERDAM

Yellow-Separator-Image-Large
Op een moeilijk bereikbare locatie hebben wij in de vaarweg een nieuwe verkeersbrug gerealiseerd. De brug, met liggers die een overspanning hebben van meer dan 12 meter, heeft een totale overspanning van ruim 36 meter. Mede door de bijzondere randafwerking, in combinatie met de getoogdheid, is het een esthetisch hoogwaardige verkeersbrug geworden.

De brug is met minimale hinder voor de omgeving gerealiseerd . Zo zijn de brugliggers aangevoerd via het water om bereikbaarheid van aangrenzende percelen te waarborgen. Een andere uitdaging was het vakwerk van de randliggers op de vleugelwanden. Deze randelementen zijn in het werk uitgekist en met zelfverdichtende beton is CUR100 kwaliteit gerealiseerd.

Projectdetails

Project: Kortlandsebrug Alblasserdam
Opdrachtgever: Aannemingsbedrijf G. van der Ven B.V.
Hoofdopdrachtgever: Waterschap Rivierenland
Projectlocatie: Het Kortland Alblasserdam 
Uitvoeringsperiode:
 2012/2013

Contractvorm:  RAW Standaard 2005 / UAV1989

25

WEKEN
UITVOERING

36

M1
OVERSPANNING

24

WEKEN
UITVOERING

HET PROJECT IN UITVOERING

Doorlooptijd bewaakt

De tussensteunpunten zijn geprefabriceerd en vervolgens vastgestort aan de stalen buispalen. Middels een door ons geëngineerde klemconstructie zijn deze steunpunten op hoogte gesteld.

Tijdens de montage bleken er productiefouten in de prefab liggers te zijn geslopen. Hiervoor zijn in het werk oplossingen gerealiseerd zonder constructieve en visuele afbreuk. Ondanks deze tegenslag is het project conform contractmijlpaal opgeleverd.

HET RESULTAAT

SOORTGELIJKE OPDRACHTEN