Prefab beton vervangen voor in-situ-beton

WATERBURCHT LUYVESTEIN HELMOND

Yellow-Separator-Image-Large
Vanaf het voorjaar 2018 tot 2019 realiseerde wij de bouw van het betonskelet van Waterburcht Luyvestein. Dit project is gelegen aan de Suytkade in Helmond. Het complex van zestig huurappartementen zal in de zomer van 2019 in gebruik genomen worden. Het woongebouw, dat in het water gelegen is, is ontworpen door Jacqueline Slagter Architecten.

In minder dan 1 jaar realiseren wij het betonskelet voor 60 appartementen. Het werk omvat het optrekken van het gebouw in betonwerk vanaf de betonpoeren tot en met het dak. Hiertussen realiseren wij een waterkerende parkeerkelder, een verkeersbrug als toegang en realiseren we het skelet van de woningen. Al bij de voorbereidingen waren wij betrokken in ontwerp- en LEAN-sessies om zo het meest optimale ontwerp in relatie tot de uitvoeringsmethode en doorlooptijd te bepalen. Mede hierdoor is het project volledig volgens planning gerealiseerd.

Projectdetails

Project: Waterburcht Luyvestein Helmond
Opdrachtgever: Van Wijnen Rosmalen BV
Hoofdopdrachtgever: Achmea Dutch Residential Fund van Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Projectlocatie: Suytkade Helmond 
Uitvoeringsperiode:
 2018/2019

Contractvorm:  STABU / Werkomschrijving / UAV1989

38

WEKEN
UITVOERING

54

M2
VLOEROPPERVLAK

2300

M3 VERWERKTE
BETON

18

CYCLUSDAGEN
PER VERDIEPING

Bouwveiligheidsprijs

Ondanks de hoge planningsdruk en de beperkte beschikbaarheid van materialen als gevolg van de drukte op de markt is het betonskelet conform planning gerealiseerd. Daarbij is het project gedurende de ruwbouwfase één van de genomineerden voor de Bouwmilieuprijs 2018 waaruit de geleverde inzet voor het verbeteren van kwaliteits-, milieu- en arbeidsomstandigheden is gebleken. Wij zijn er dan ook ontzettend trots op dat wij hieraan bijgedragen hebben.

Kostenbesparende maatregelen

De architect koos  in het ontwerp voor prefab betonnen onderdele. Bijvoorbeeld  betonpilaren en het prefab hollewandsysteem. Dit vanwege het hoge afwerkingsresultaat. Middels uitgekiende bekistingsontwerpen is het ons gelukt om deze prefabbetoncomponenten te vervangen voor in het werk gestort beton. Daarbij hebben wij dezelfde zicht- en kwaliteitsklasse gewaarborgd met kostenbesparing voor onze opdrachtgever als gevolg. Kortom: een win-win situatie.

HET PROJECT

SOORTGELIJKE OPDRACHTEN