Een landmark langs de A6

HOTEL VAN DER VALK LELYSTAD

Yellow-Separator-Image-Large
In opdracht van Wijnen Bouw Schijndel realiseren we de ruwbouw voor het nieuwe Van der Valk hotel in Lelystad. Het hotel komt te liggen langs de A6, vlakbij Lelystad airport. Het ontwerp van het hotel heeft iets weg van de verkeerstoren op een vliegveld en is daarmee een knipoog naar de nieuwe luchthaven.

Ons werk

Met een hoogte van 53 meter is het hotel van ver weg te zien. Het hotel krijgt 147 kamers verdeeld over 16 verdiepingen. Op de hoogste verdieping komen vergaderzalen en een bar, en in de kelder maken we een zwembad met wellness en fitness. Met de opening van het hotel wil Van der Valk inspelen op het toekomstige vliegverkeer op Lelystad Airport.

Projectdetails

Project: Hotel van der Valk Lelystad
Opdrachtgever: Wijnen Bouw Schijndel 
Hoofdopdrachtgever: Van der Valk 
Projectlocatie: Lelystad
Uitvoeringsperiode:
2020-2021

Contractvorm:  STABU / Werkomschrijving

Wanden van ruim 5 meter hoog

De realisatie van de ruwbouw behoort tot onze verantwoordelijkheid. We storten de wanden van de kelder over de gehele oppervlakte van het pand. Deze wanden zijn zo’n 5,5 meter hoog en 400mm dik. Om de breedplaten van de verdiepingsvloeren tijdelijk op deze hoogte te ondersteunen zetten we onze Layher allround ondersteuning in.

Voorbereiding in 3D

De uitvoering van de ruwbouw heeft een korte doorlooptijd. Daarom plannen we scherp en brengen we vooraf alle ruwbouwraakvlakken in beeld. Dit doen we door het gehele werk in 3D uit te werken. Op deze manier visualiseren we alle werkzaamheden, en zien we precies wat de kritieke punten én kansen voor de uitvoering zijn. Door op deze manier te werken komen de pijnpunten van een project al snel naar boven. Stel dat iets niet mogelijk is of meer tijd kost, dan weten we dit al in de voorbereiding. Op deze manier blijft onze planning voorspelbaar en waarborgen we de doorlooptijd van het project.