Gestandaardiseerde veiligheids- en kwaliteitsprocessen

BOUWEN IS ONS LEVENSWERK

Yellow-Separator-Image-Large

Certificeringen

Veiligheid, kwaliteit en milieu staan bij ons hoog in het vaandel. We werken daarom met moderne en up-to-date gekeurde machines en persoonlijke beschermingsmiddelen. Ook werken we volgens gestandaardiseerde processen om kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Als opmaat naar certificering zijn wij in 2015 al gestart met werken volgens de VCA** en ISO9001 procedures. Dit doen wij omdat wij ervan overtuigd zijn dat we alleen zo veiligheid en kwaliteit kunnen garanderen. We hebben onszelf tot doel gesteld om het VCA** certificaat en de ISO9001 certificering in 2020 in gebruik te hebben. Hoe wij dit nu al in de praktijk brengen? Lees hieronder verder.

Onze ambities gaan daarbij verder dan alleen deze certificaten. We stellen ons tot doel om ook ISO14001, CO2 prestatieladder niveau 5 en Prestatieladder SROI niveau 3 te behalen.

Hoe wij onze opmaat naar certificering in de praktijk brengen

Gestandaardiseerde werkwijze

De jaren 2019 en 2020 staan in het teken van het verkrijgen van de ISO 9001 en VCA certificaten. Voor ons de bevestiging dat wij ons maximaal inspannen tot veilig werken en kwaliteit leveren maar deze certificaten zijn niet een doel op zichzelf. Het is de grondhouding van onze werknemers die het certificaat belichamen.

Een hoge veiligheidsstandaard

Veiligheid, Gezondheid, Welzijn & Milieu

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Dit blijkt wel uit het feit dat in 2018 ons project Suytkade in Helmond tijdens de ruwbouwfase de bouwmilieuprijs won. Een beloning van onze inzet voor verbetering van kwaliteit en veiligheid.

Voor elk project stellen een projectspecifiek deel V&G-plan op. We beschrijven hoe wij met u samenwerken, welke veiligheidsvoorzieningen wij treffen en welke veiligheidsvoorziening wij verwachten dat onze opdrachtgever treft. Zo voorkomen we misverstanden over de te nemen veiligheidsmaatregelen en borgen we een veilige projectomgeving.

 

Veilig gedrag:

Daarnaast werken wij veilig, of we werken niet. Daarom nemen periodiek toolboxen af bij onze werknemers en zijn alle werknemers als vanzelfsprekend VCA* gecertificeerd.

 

Veiligheid en welzijn:

Als vanzelfsprekend zijn al onze gereedschappen up-to-date gekeurd, verstrekken wij de noodzakelijke PBM’s aan onze werknemers en onze inleners. Onze jongens voorzien wij van deugdelijke werkkledin,g afgestemd op het jaargetijde, zodat zij in staat zijn hun werkzaamheden optimaal uit te voeren.